Hva er dine mål?

Hvorfor jobbe med målsetning? Jeg jobber med målsetning hver eneste dag, bevisst eller ubevisst, av den grunn at jeg ønsker personlig utvikling, og jeg ønsker å jobbe for å kunne realisere mine drømmer, i stedet for jobbe hver dag med å realisere andres drømmer. I min jobb er det viktig med personlig utvikling. Jeg kurser meg så ofte jeg kan innen anatomi, og relevante temaer om kropp, helse og behandling. Dette tror jeg er veldig vesentlig for alle levende individer, vi ønsker å utvikle oss på ett eller annet punkt, enten det gjelder familie, jobb, trening eller på andre områder. Men hvis man ser bort fra dette med personlig utvikling, hvorfor skal man sette seg mål? Dette har jeg jobbet mye med den siste tiden, nettopp fordi jeg fant ut at jeg ønsker fortgang i firmaet mitt. Jeg ønsker å hjelpe de i teamet mitt, så dem og jeg kan nå  hver av våre mål. Innen relativt kort tid! 

Da jeg startet min ferd i arbeidstilværelsen jobbet jeg mye med mitt "hvorfor". Hvorfor skal jeg gjøre dette da dager er grå, da jeg har mer lyst å finne på noe annet, eller da alt føles en smule håpløst? Å jeg er veldig sikker på at hvis man klarer å finne sitt hvorfor, og et sterkt nok hvorfor, så kan alle klare det utroligste. Da jeg ble alenemor for noen år siden stod jeg alene med økonomi, bil, hus, barn, mat og alt det andre som koster med å leve. Jeg jobbet mye kveld, og fikk lite tid sammen med veslejenta. Fra å ha det romslig og godt med økonomi, til å måtte vri og vende på hver eneste lille krone som fantes. Så da muligheten ba seg, tok jeg den - og jeg angrer ikke et sekund. Mitt hvorfor var rett og slett at jeg ønsket å gi min lille familie en trygg og god økonomi, mer tid til og skape gode minner sammen med familien. Jeg ønsket ikke at dattera mi skulle ha flere minner med en barnepike, enn med meg selv. 

Jeg har jobbet med både langsiktige og kortsiktige mål. For å nå dit du ønsker, må du vite hva du trenger for å komme dit. Jeg satte meg ned, tenkte ut hvor mye jeg trengte tjene innen kort tid, og hvor mye jeg ville tjene lengre frem i tid. Jeg tenkte ut hvor mye jeg vil jobbe og hvordan jeg ønsker å jobbe, å på denne måten ble mine mål satt. Da målene er satt er det bare å dele de opp, bit for bit, så du vet hvilken innsats du trenger gjøre hver dag. Jeg jobber hver dag med min plan, og mine mål. Da dagen er over er det moro å kunne hake ved gjøremålene som er fullført, og det er moro å se resultater av arbeidet. 

 Så ja, hvorfor jobbe med målsetning? Mitt hvorfor er veldig sterkt, og jeg tenker på det hver dag! Jeg skal klare å nå mine mål! 

Hva er dine mål og ditt hvorfor?   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits